top of page

ОБИЧАМ ТЕ! ОБИЧАМ СЕ!

Обичам те! Обичам се!

Природата се пробужда, след студената и дълга зима, естествено е да дойде и пролетта, а с нея и желанието ни да се погрижим за себе си. Хубав повод за това е и женският празник.

Как да се усмихнем на успеха си?

Не започвайте нищо, ако си мислите, че “трябва”, ако насила се занимавате с нещо, от което не получавате удовлетворение, или го зарежете или променете нагласата си към него - “искам” е по-добра алтернатива.

Балансирания живот е следствие на няколко важни фактора, започнете с най-важните – сън, почивка, любимо хоби, посещение при психотерапевт.

Грижа за себе си – това е, когато планираме нещо специално, а не, когато нещата просто така са се случили. Това е осъзнат избор. Активно търсене на инвестиция в собствената ви енергия.

Осъзнатост – с други думи, ако не разглеждате нещо като грижа за себе си, то и съответният ефект няма да бъде такъв. Осъзнавайте какво правите и защо го правите, как се чувствате и какъв е резултатът.

Подредете живота си,

колкото по-голям безпорядък цари около Вас, толкова по-голям безпорядък цари вътре във Вас – ето още една тайна, която не знаете: колкото по-разхвърляна е стаята ви, толкова по-голям безпорядък цари в съзнанието ви.

Не се страхувайте – голямата тайна е, че няма от какво да се страхувате. Направете онова, което желаете да направите и оставете страха от последствията настрани. От другата страна е свободата.

Правилото за 20-те минути на ден

Съществува една известна теория за мотивационната дейност, която разсъждава над конкретни рецепти за прехода от теория към практика. Една от тях е и правилото за 20-те минути, което в крайна сметка е съвсем простичката психологическа наглада, че за 20 минути всеки може да изтърпи каквото и да е действие, колкото и да е голяма съпротивата му срещу него.

Това наистина е действащ способ да се пребориш с мързела и да повишиш мотивацията си и работи така:

1. Който се занимава със спорт по 20 минути всеки ден, няма защо да се безпокои за здравето си.

2. Който отделя 20 минути на ден за почистване и подреждане, няма да се губи в безпорядък.

3. Който отделя по 20 минути на ден за подобряване на концентрацията си, не си струва да се тревожи от творчески кризи.

4. Който отделя по 20 минути на ден, за да изслуша най-близкия си човек, няма да има поводи да се притеснява за проблеми в отношенията.

5. Който отделя 20 минути на ден да се вслуша в себе си и да си води записки, не си струва да се безпокои, че ще страда от липса на идеи.

6. Който работи 20 минути на ден върху създаването на източници за доходи, няма да страда от финансово неблагополучие.

7. Който отделя 20 минути на ден за отдих, няма да затъне в преумора.

8. Който чете! полезна книга поне 20 минути на ден, няма да се измъчва от въпроса как да стане експерт.

За да можеш да кажеш - Обичам те! - първо е добре да се научиш да обичаш себе си!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page