top of page

Какво всъщност е генетичния тест Грижовно ДНК и защо да си го направим?


Грижовно ДНК е генетично изследване, което предоставя ключови препоръки относно мерките и известни ефекти за вашето тяло и психика, които са научно обосновани и могат да се предприемат за подобряване на вашето здраве. Тестът предоставя основана на доказателства персонализирана и действаща информация, която помага на пациентите да адаптират начина си на живот, диетата, навиците и дейностите си, за да подобрят цялостното си качество на живот.

В практиката си като клиничен психолог често споделям на своите пациенти как начина, по който се грижим за тялото си, може да повлияе положително или отрицателно на психическото ни състояние. От голямо значение е каква храна консумираме, дали спортуваме и дори каква е стойката ни. Несъмнено съществува сложна и силна връзка между тялото и ума - когато полагаме правилните усилия тялото да бъде в кондиция, ние също се грижим за себе си и на психично ниво.

Съществуват определени генетични вариации и други рискови фактори в тялото, например хранителни дефицити, които могат да предразположат личността към тревожност, депресия, нарушени когнитивни процеси или липса на издръжливост. Откриването на тези фактори, афектиращи общото здравословно състояние, значително помага на изследваното лице да създаде персонализиран план за лечение, който да въздейства положително на физическото и психическото здраве, както и да компенсира генетичната предиспозиция.

Независимо от нивата на физическа подготовка, всички знаем, че е важно да се храним здравословно и да бъдем активни. Но винаги възниква въпросът - “Какво най-добре работи за мен?”. Съществуват много видове хранителни режими, които можем да спазваме, за да бъдем здравословни и да постигнем целите си. Но как можем да разберем кои са най-подходящите храни за нас самите? Дали ще се отрази по-добре на нашето тяло да намалим въглехидратите или е по-добре да намалим мазнините? Имаме ли нужда от повече протеини? Тъй като всяко тяло е различно, всички ние реагираме по различен начин на определени храни и физически упражнения. Ако тялото ни е предразположено към недостиг на витамини и минерали, това би могло да повлияе върху начина, по който то функционира.

Чрез генетичното изследване можем да разберем най-ясно точно от какво се нуждае нашето тяло. Изследвайки предразположенията на нашето тяло, ние можем много по-осъзнато да направим избор как да подобрим диетата си, така че да постигнем желаните резултати и да повишим здравословното си състояние.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page